Hoe je het verleden achter je kunt laten en gelukkiger kunt worden in je relatie en seksleven

Gepubliceerd op 11 februari 2024 om 13:28
foto 4 handen in elkaar

De impact van het verleden op ons seksleven is vaak groter dan we ons realiseren. Hoewel we onszelf en onze partner vertellen dat we volledige overgave en plezier tijdens de seks willen ervaren, kan het verleden ons hinderen om echt van het heden en de toekomst te genieten. In dit artikel tips van mij om los te laten. 

 

6 tips om je verleden los te laten

 

Investeer in je persoonlijke groei

Zelf ben ik geconfronteerd geweest met trauma in mijn leven, en ik ontdekte dat zolang mijn gedachten vastzaten in oude pijn en mijn hart gekwetst bleef, het moeilijk was om open te staan voor nieuwe ervaringen. Het is essentieel om terug te gaan naar je trauma en er op een andere manier naar te kijken, zodat het niet langer je leven beheerst. Hoewel sommige mensen dit zelf kunnen aanpakken, kan professionele hulp en traumatherapie zeer waardevol zijn. Het herzien van relaties waarin je onrechtvaardig behandeld bent en jezelf afvragen wat maakt dat  het zo'n pijn doet, helpt je jezelf beter te begrijpen en maakt verandering mogelijk. Onthoud dat wanneer we onze mind laten overspoelen met gekwetste gevoelens, er weinig ruimte overblijft voor positieve veranderingen.

Neem afstand

Soms is het nuttig om fysieke of psychologische afstand te creëren van de personen of situaties die stress veroorzaken. Door deze afstand kun je loslaten, omdat je niet langer constant aan het verleden hoeft te denken of eraan herinnerd wordt.

Maak bewust de keuze om los te laten, Dingen verdwijnen niet vanzelf; je moet bewust besluiten om los te laten. Stop met het herbeleven van pijn uit het verleden en accepteer dat je de keuze hebt om los te laten. Dit besef geeft kracht en maakt het mogelijk om je leven zonder de last van het verleden te leiden.

Omarm de 'never be'

Maak een lijst van dingen die je misschien nooit zult zijn. Het is geen pessimistische oefening, maar eerder een manier om te omarmen wat niet mogelijk is. Hierdoor ontstaat er meer ruimte en energie om je te concentreren op wat wel mogelijk is.

Creëer nieuwe perspectieven

Het kan helpen om nieuwe eindes voor jouw verhaal te bedenken, vergelijkbaar met hoe sprookjes eindigen. Denk na over hoe het verhaal van de held zou kunnen eindigen en hoe de schurken hun verdiende straf zouden krijgen. Dit betekent niet dat je je verleden negeert, maar het stelt je in staat om er langs te gaan en het niet langer je leven te laten beheersen.

Accepteer het heden

Ons verleden is voorbij, en het heden vormt de basis voor onze toekomst. Concentreer je op het huidige moment en verminder zo de invloed van het verleden op je leven. Accepteer waar je nu bent en laat het verleden los. Je zorgen, schaamte, schuldgevoel en pijn maken deel uit van wie je bent. Door ze te accepteren, kun je ruimte creëren voor wat je werkelijk wilt.

Nodig uit wat jij jezelf wenst

Stop met vechten tegen je verleden. Laat zorgen, schaamte, schuldgevoel en pijn los en omarm ze als een deel van jou. Richt je aandacht op wat je wilt bereiken en visualiseer een gelukkiger leven zonder de last van het verleden. Het loslaten van het verleden opent de deur naar een gelukkiger leven. Go out and get it!!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.