Is swingen iets wat jullie aanspreekt?

Gepubliceerd op 10 februari 2024 om 13:28
foto jonge vrouw op een schommel

Vallen jij en je partner vaak in herhaling als het om seks gaat? Hebben jullie al alle soorten seksspeeltjes, diverse seksuele ervaringen en talloze locaties uitgeprobeerd, en zijn jullie op zoek naar iets nieuws? Misschien is swingen dan wel iets voor jullie, en dan hebben we het niet over samen dansen in de lokale discotheek of club!

Swingen is de laatste jaren steeds meer genormaliseerd, en het taboe dat hierop rust wordt gelukkig steeds kleiner. In verschillende series en films, zoals bijvoorbeeld in "Nieuwe Buren," is swingen een belangrijk onderdeel geworden van het verhaal.

Swingen wat is het en verschillende termen

Onder swingen verstaan we het hebben van intiem contact met een ander koppel. Meestal gaat het om seksueel contact in diverse samenstellingen, maar altijd op een gelijkwaardig niveau!

Bij swingen onderscheiden we de zogenaamde full-swap en soft-swap koppels. Soft swap is een term die wordt gebruikt door mensen die geïnteresseerd zijn in de swinger levensstijl of (tijdelijke) partneruitwisseling. Soft swapping verwijst naar verschillende seksuele activiteiten die tijdens een swingersessie plaatsvinden, maar omvat geen penetratie door iemand van buiten de relatie. Soft swap swingers hebben dan ook verschillende grenzen waar ze zich (vooralsnog) aan houden. De term full swap (of hard swap) wordt door swingers gebruikt voor bijna alle soorten seksuele activiteiten met andere deelnemers, inclusief penetrerende seks. Betekent dit dat alles is toegestaan bij full swapping? Nou, niet helemaal. Veel full swap swingers hebben duidelijke grenzen en beperkingen over wat wel en niet acceptabel is tijdens een full swap setting.

Het aangeven en respecteren van grenzen en voortdurende communicatie zijn altijd belangrijk tijdens seks, maar tijdens het swingen is het nog crucialer. Praat van tevoren samen over verwachtingen, angsten, fantasieën en grenzen. Spreek altijd af elkaar goed in de gaten te houden en te blijven communiceren of alles wat tijdens een swing-sessie gebeurt, voor beide partners en partijen goed voelt. Ervaren swingers zijn vaak zeer respectvol en weten hier goed mee om te gaan; het aangeven van grenzen is dan ook zelden een probleem!

Koppels die aan swingen doen, worden swingers genoemd en ontmoeten elkaar vaak thuis of in parenclubs. Veel parenclubs organiseren regelmatig swingersavonden waar jullie als koppel naartoe kunnen gaan. Als jullie nieuwsgierig zijn naar zo'n avond, zoek dan een club uit die bij jullie smaak past en trek de stoute schoenen aan. Mocht het niets voor jullie zijn, dan kunnen jullie altijd weer naar huis gaan. Je bent nooit verplicht om handelingen te verrichten, dus als je nog twijfelt, kun je gerust op zo'n avond even rondkijken.

Als je het liever rustiger aan wilt doen en eerst samen wilt ontdekken hoe het voelt om contact te hebben met andere swingers, overweeg dan eens een (anoniem) profiel aan te maken op SDC. SDC is het grootste online swingersplatform met duizenden leden wereldwijd. Je kunt beginnen met een gratis profiel en dit eventueel later upgraden naar een betaald profiel.

Het voordeel van een platform als SDC is dat je, indien gewenst, anoniem kunt blijven en jullie op jullie profiel al grenzen en/of voorkeuren kunnen aangeven. Deze grenzen en/of voorkeuren zijn ook te bekijken op de profielen van andere leden, zodat je een koppel/persoon eerst kunt scannen voordat je contact legt! Lees het blog SDC en profiteer van het  gratis 15 daags full aces lidmaatschap voor zowel singles als couples. In het onderstaande filmpje nogmaals uitleg, wat is swingen, hoe werkt de 18plus lifestyle?

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.