10 vormen van vreemdgaan in 2024

Gepubliceerd op 6 februari 2024 om 21:53
passie bracht ons hier foto

Ff korte inleiding:

Nu ik hier toch met wat rest klachten van een griep zo op de bank lig, en wat inspiraties overal op doe over relaties, intimiteit en seks, kwam er  de popup vreemdgaan weer eens voorbij. Meegemaakt, gedaan, verdriet gezien, verdriet gehad volgens mij kent iedereen het wel vanuit haar of zijn omgeving toch?

Ik keek zo is op een oude tekst van WIKI 2008..Vreemdgaan of overspel is het hebben van een (seksueel) contact of een (seksuele) relatie met een ander dan de vaste partner, zonder dat die laatste hiervoor toestemming heeft gegeven.  

Voor mij gevoel is 2008 nog niet zo heel lang geleden, echter volgens mij was het toen ook niet in een definitie te gieten. Wat wel een feit is dat vreemdgaan super veel vormen  heeft. Sommigen noemen het een affaire, maar wat het ook is, vreemdgaan of een affaire zorgt altijd voor flinke barsten in je relatie. En de uitspraak"Vertrouwen komt te voet en gaat te paard is hier misschien wel ontstaan. En voor sommigen is het weggelegd om veelal met behulp van therapie er samen uit te komen en anders tegen de situatie leren aan te kijken. En voor sommigen voor wie de relatie toch al weinig wortels hadden verankerd is het niet haalbaar verder te gaan. 

 

Deze 10 vormen van vreemdgaan kon ik door onderzoek op een rijtje zetten.

  • Online Overspel: Het aangaan van emotionele of seksuele relaties via online platforms, sociale media of datingapps zonder fysiek contact.

  • Micro-Cheating: Het verrichten van kleine, ogenschijnlijk onschuldige handelingen die de grenzen van een relatie opzoeken, zoals flirten via berichten of het delen van intieme details met iemand anders.

  • Financieel Overspel: Het in het geheim delen van financiële middelen of het voeren van verborgen financiële transacties met een andere persoon.

  • Spiritueel Vreemdgaan: Het aangaan van diepe spirituele of emotionele verbindingen met iemand anders, vaak buiten de normen van de bestaande relatie.

  • Virtueel Overspel: Deelnemen aan expliciete online activiteiten, zoals virtuele seksscènes of cyberseks, met iemand anders dan de partner.

  • Werkgerelateerd Vreemdgaan: Het ontwikkelen van intieme relaties op de werkplek die de grenzen van professionaliteit overschrijden.

  • Externe Intimiteit: Het delen van emotionele intimiteit, geheimen of persoonlijke zaken met een persoon buiten de relatie.

  • Recreatief Overspel: Het hebben van eenmalige seksuele ontmoetingen zonder emotionele betrokkenheid, vaak geïnitieerd tijdens sociale evenementen.

  • Sociale Media Overspel: Het geheim houden van online vriendschappen, flirten of delen van persoonlijke informatie op sociale mediaplatforms zonder medeweten van de partner.

  • Swingers vreemdgangers:  Ook binnen deze wereld komt het voor, het schenden van de samen afgesproken grenzen door 1 van de partners voelt dan ok als bedrog of vreemdgaan.

 

 

 

Conlusie: 

Concluderend biedt het blog inzicht in de complexiteit van vreemdgaan en de diverse manieren waarop het zich kan manifesteren. Het benadrukt de impact op relaties en de uitdagingen waarmee stellen geconfronteerd worden wanneer zij proberen de schade te herstellen. Het blog sluit af met de erkenning dat sommige relaties sterker worden na dergelijke uitdagingen, terwijl andere wellicht niet bestand zijn tegen de breuken die vreemdgaan veroorzaakt. En de video van Ester sluit prachtig aan bij dit onderwerp, ondertitelt Nederlands.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.